logga.png

daanna-och-heddy-2.jpgaara.jpg
Hem Fiske Hästar Skog Jordbruk Turism Kurser Grön omsorg Om oss Kontakt

 

  

Hej jag heter Annelie Hellman!

Det är jag, min man Jakob och hans två söner Albin och Arvid som bor på Nygården. Under min uppväxt har jag fått lära mig hur djur ska skötas, hur kor ska mjölkas och hur alla sysslor återkommer dag efter dag. På så sätt kan man säga att jag har vuxit in i rollen som företagare och bonde redan sedan barnsben.

Mitt hästintresse väcktes tidigt eftersom det fanns hästar på gården och mamma redan var helhjärtat engagerad i hästyrket, och hästlivet, det intresset har bara vuxit med åren. Jag har utbildat mig till Ridlärare (SRL 2) på Ridskolan Strömsholm samt gått en två år lång företagarutbildning på BYS (Biologiska Yrkeshögskolan) i Skara.

Att kunna följa en häst från dens första dag i livet till en fullfjädrad rid- och körhäst har jag alltid tyckt varit en utmaning och en upplevelse, därför känns avelsverksamheten som en självklart del i vårat företag. Att det är just Nordsvenskar är väl självklart (!?), det är en fantastiskt mångsidig och användbar häst som du kan använda till allt!

www.nordsvensken.org

Mitt arbete i vårat familjeföretag kombineras med en egen rörelse där jag utbildar hästar och människor i ridning, körning och hästhantering.

www.hastskolan.se

Copyright © Nygården. Hemsida med Sitoo